Zo spoor je energie op in je tuin! Alles over het gebruik van wichelroedes en andere methoden!

Je hebt het vast wel eens gezien mensen die met wichelroedes en andere dingen op het veld lopen om energie lekken te vinden. Vaak sporen ze deze op en zorgen ze ervoor met dingen zoals loden pijpen en kristallen etc. etc. dat het wordt geheeld. Ik werk ook met wichelroedes, maar vaak ook zonder, dit omdat ik de energie zelf kan zien en voelen, maar als je dat lastig vindt kun je met wichelroedes werken. Het is belangrijk om de energie in je tuin goed te hebben, hierdoor groeien planten beter en is het voor jou prettiger vertoeven. Indien de energie niet in balans is kun je hier geestelijk en lichamelijk last van hebben. Ik werk vaak met planten om de energie te herstellen, planten zijn immers energie en bevatten veel energie om iets in balans te brengen. Zo werk je natuurlijk en heb je geen andere materialen zoals kristallen en lood nodig. Lees snel verder en ontdek hoe ik dit doe, in dit artikel lees je meer over Feng Shui in je tuin.

Met wichelroedes kun je waterbronnen, metalen, edelstenen of andere objecten in de bodem of energetische stoorvlakken in huis opsporen. Je kunt er ook Leylijnen mee vinden, of verloren voorwerpen zoeken.

Hoe werk je met wichelroedes?

Het is belangrijk dat je eerst goed aard met moeder aarde, daar komt immers de energie vandaan. Hier heb je een oefening om goed te kunnen aarden:

Aardingsoefening om je dag mee te starten

Deze oefening kun je doen terwijl je opstaat of nadat je klaar bent om de dag te gaan beginnen. Duur: 5 minuten. Deze oefening kun je ook goed gebruiken voor je met een wichelroede aan de slag gaat.

 • Ga stevig staan.
 • Zet je voeten een klein beetje uit elkaar, zodat het ook stevig voelt.
 • Sluit je ogen.
 • Haal diep adem en blaas uit door je mond.
 • Ga met je aandacht naar je stuitgebied en visualiseer een kabel vanaf dat gebied, die door alle aardlagen heen helemaal tot aan de kern van de aarde loopt en die zich daar vastzet. Op de kabel zet je je naam en de datum van de dag: bijvoorbeeld: ‘Annemarie, 13-10-2023’.
 • Visualiseer nu een kleur en omring je met die kleur.
 • Voel welke kleur nu prettig voor je voelt.
 • Omring je daarmee van achteren en van voren, helemaal rondom je.
 • Omring jezelf dan ook met een cocon of deken (al dan niet doorschijnend – wat je zelf prettig vindt) en voel de bescherming daarvan.
 • Voel ook dat er in het universum positieve krachten zijn die je willen beschermen.
 • Blijf nog heel even zo staan.
 • Open je ogen en begin je dag.

Bron: www.inspirerendleven.nl

In deze video wordt het ook nog eens uitgelegd:

In contact staan met de aarde is belangrijk, indien je met een wichelroede loopt kun je gewoon vragen om deze naar een bepaald energie punt te brengen. Vraag bijvoorbeeld: Is hier een aardbreuk? Wijs met de weg ! Zo kun je op nog veel meer manieren te werk gaan. Ik geef begeleiding hierin en je kun contact met mij opnemen indien je met mij dit wilt leren.

Je lichaam gebruiken als wichelroede!

Ik zelf heb echt leren voelen door met mijn hart te connecten en ik krijg via de engelen heel veel door. Jij kunt dit ook door goed te aarden en te voelen met je hart, vaak krijg je ook wel iets door wat in je op komt. Op deze manier kun je met je lijf gaan rondlopen en voelen waar zware en lichte energie zit. Op deze manier kun je ook leren voelen welke planten er thuis horen, vaak helpt het om naar het tuincentrum te gaan en daar te voelen, of door veel door de natuur te lopen. Indien je jouw lichaam gebruikt zul je soms last krijgen van zware benen op moeilijk punten, of je gaat trillen etc. Het is noodzaak dat je van te voren goed aard en jezelf echt op de tuin afstemt.

Zo leer je jouw tuin voelen!

Eigenlijk heeft energie niets anders te maken dan met voelen. Jij bent zelf ook energie en alles is energie dus dat kun je voelen. Voor sommige mensen is dit lastig, maar ga gewoon eens op een bepaalde plek staan en probeer te voelen hoe jij je voelt. Op dat moment voel je ook de energie van die plek. Je leert je tuin te voelen door erin rond te lopen, elke dag eens rond te kijken en te aarden op een bepaalde plek. Laat alles in je opkomen en leer te voelen wat er is en wat het met je doet.

Verder kun je nog de volgende manieren toepassen:

 • Vraag aan de engelen of ze je begeleiden en je aan bijvoorbeeld je benen kunnen laten voelen of iets goed is of niet. Bijvoorbeeld zware benen is ja en niet zware benen is nee. Door op een plek te gaan staan of lopen kun je dan aan je benen voelen hoe de energie is. Stel ook vragen met ja/nee antwoorden om zo te ontdekken hoe de energie is.
 • Lopen met een pendel door je tuin
 • Mediteren in je tuin

Zo herstel je de energie in je tuin?

Ga goed na waar je jezelf goed bij voelt, probeer ook het gevoel te plaatsen, pak een element bijvoorbeeld een houten stoel, ga zitten en voel wat dit doet met de energie. Op deze manier kom je er achter waar iets zit en wat de energie herstelt in je tuin. Puur door een element daar neer te leggen herstel je de energie al. Plaats verder planten die samenwerken om op deze manier de energie te herstellen in je tuin. Water zorgt voor transparantie, hout voor aarding, deze twee combineren zorgt voor een herstellende basis in je tuin. Wil jij iemand die je tuin checkt op energie? Schakel dan mij in ik kan voor je door de tuin lopen en een plan maken. Verder kun je ook werken met kristallen, plaats rozenkwarts en bergkristal in je tuin. Dit zorgt voor liefde en transparantie en zijn prima standaard stenen om in je tuin te plaatsen.

Hoe vind je de juiste planten in je tuin om de energie te herstellen?

Ik vraag dit vaak aan de planten, maar mocht je dit niet kunnen dan kun je ook Feng Shui toepassen en daarmee de energie herstellen. Je maakt dan gebruik van elementen en kleuren waarmee je de energie in een tuin tot rust brengt. Dit is wel een karwei maar als je het begrijpt is het heel makkelijk. Binnenkort volgt hier een uitgebreid artikel over. Je kunt ook een basis principe nemen:

Plaats sowieso altijd planten die het element water in zich hebben, dit zijn planten die blauw, lila en paars zijn. Water transformeert en een water ornament is heel goed maar met de planten die deze energie bevatten kun je al veel rust brengen in je tuin. Denk aan: lavendel, korenbloem, chicorei en ijzerhart. Verder zorg altijd voor ronde lijnen en niet te veel zwart dit brengt veel donkerte naar boven en hier kan niet iedereen tegen.

Verder kun je kiezen voor veel hout in je tuin, dit werkt aardend en zorgt ook al voor een betere energie stroom in je tuin. Zonder iets op te sporen kun je er al voor zorgen dat er meer rust en aarding in je tuin komt.

Met hout en water elementen kom je al een heel eind maar je wilt natuurlijk alles in balans, kies daarom voor veel witte planten, dit brengt rust en voor planten die liefde uitstralen denk aan: rozen. Met deze tips zul je zeker en vast al bewust en onbewust veel energie herstellen in je tuin, ook door rotsen toe te passen breng je rust in je tuin. Wil je meer weten ? Hou dan deze blog in de gaten of neem contact met mij op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *