Hoe trek je egels aan in je tuin?

Super blij ben ik omdat ik vorige week een egel in mijn tuin hoorde lopen. Dries heet hij en ik heb hem inmiddels al vaker gezien. Trots ben ik omdat mijn tuin zo wild genoeg is dat ik egels aantrek. Egels komen steeds minder voor en ik ben blij dat ik nu een huisje heb voor een egel en dat er zo weer een plek is voor een egel om te leven. Wil jij ook bijdragen aan de egel populatie? Lees dan verder en ontdek hoe je egels aantrekt in je tuin.

Waarom zijn egels belangrijk voor je tuin en omgeving?

Egels zijn nuttige dieren. Zij eten veel voor ons schadelijke insecten en slakken. Ook zijn zij grote opruimers van aas, weggegooid voedsel en fruit. Op regenwormen zijn zij dol. Egels houden dus letterlijk de balans in stand en zorgen voor een schonere tuin. Bovendien zijn ze super schattig om naar te kijken. Reden genoeg dus om deze dieren een huisje te bieden.

Van wat voor tuin houdt een egel?

Een egel vindt het prettig als er veel voedsel in de tuin is, het is daarom van belang om een tuin aan te leggen waar veel insecten, slakken en andere diertjes zijn die hij eet. Heb je een tegeltuin? Of een tuin met weinig diversiteit aan beplanting? Dan zul je niet snel een egel aantrekken, een egel huis neerzetten kan wel, maar als er geen voedsel is komt hij niet. Egels houden ook van schuilplekken in de tuin, het is dus belangrijk om voldoende struiken te hebben of andere plekken waar de egel zich kan nestelen.

Hoe maak je jouw tuin aantrekkelijk voor een egel?

Je maakt je tuin aantrekkelijk voor egels door de volgende dingen toe te passen:

  • Zorg voor veel diversiteit aan planten waar veel insecten op af komen.
  • Zorg voor een rijke grond waar veel wormen op af komen. Compost in je tuin begraven kan zelfs helpen.
  • Maak takken wallen in je tuin waar een egel zich in kan nestelen.
  • Zorg voor struiken waar een egel zich onder kan schuilen.
  • Zorg voor kleine vijvertjes en water plekken waar een egel kan drinken.
  • Een egelhuis kan wonderen doen als je egels aan wilt trekken in je tuin. Je kunt deze van hout maken, van takken of je kunt een bloempot half ingraven.

Hoe maak je een egelhuis?

Het is niet moeilijk om een egelhuis te maken voor in je tuin, je kunt deze ook standaard kopen. Ik persoonlijk vind het niet zo nodig met de juiste beplanting etc maak je genoeg plek, maar het kan helpen en leuk zijn.

Hieronder zie je een voorbeeld van een egelhuis die je kunt maken:

Conclusie:

Het is echt niet moeilijk om egels in je tuin aan te trekken, zolang je maar weet wat je doet. Zorg voor balans in je tuin en voor veel diversiteit aan planten. De egel zal blij zijn met je wildere tuin en de natuur ook.

Draag ook bij aan een natuurlijke leefomgeving voor dieren zoals de egel en zorg ervoor dat de wereld wat groener wordt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *