|

Voordelen van de herbloeiende roos!

Ik wil een herbloeiende rozenstruik, dat is het eerste wat ik denk als ik rozen in mijn tuin plaats. Herbloeiende rozen struiken, wat zijn dat denk je wellicht? Herbloeiende struiken zijn rozen die ongeveer in juni bloeien en daarna nog een keer in augustus/september of tot de eerste vorst. Je maakt bij herbloeiende rozen onderscheid tussen drie verschillende soorten zoals: rozen die op willekeurige wijze herbloeien, rozen die alleen herbloeien als je alle vruchten hebt verwijderd of rozen die systematisch herbloeien. Ik ben er in ieder geval zeer over te spreken als ik kijk naar ecologische tuinen daar (indien je rozen met nectar hebt) die het grootste deel van het jaar voor voedsel voor de dieren zorgen (bijen, hommels etc). Ik vind dat er over herbloeiende rozen niet zoveel bekend is en ik wil hier graag wat meer aandacht aan besteden. Daarom dit artikel over de bloeiende rozenstruiken in je ecologische tuin. 

Voordelen: herbloeiende rozen struiken!

Herbloeiende rozen struiken hebben voor jouw ecologische tuin heel veel voordelen. Mocht je een gangbare (gewone standaard tuin) tuin hebben, dan heeft het natuurlijk alsnog veel ecologische voordelen: zo’n herbloeiende rozenstruik. Want ook een niet ecologische tuin kun je met hele makkelijke aanpassingen ecologischer maken. Hieronder som ik wat voordelen op van een herbloeiende rozenstruik:

Voordeel 1: Gunstig voor vaste planten

Planten vinden het gezellig om bij elkaar te staan. Daarbij oogt het mooi, vooral als je in lagen van hoog naar laag plaatst. Je hebt als je hogere rozen pakt die herbloeien dan de zogenoemde struiklaag met daaronder een lagere laag de zogenoemde kruidlaag. Denk aan: lavendel of nepeta. Het oogst in ieder geval mooi, maar het geeft ook mogelijkheden voor diertjes om zich erin te verstoppen. Daarbij heb je een groot deel van het jaar een lange bloeiende bloemenzee. De planten houden elkaar en de tuin ook in balans. Je kunt er natuurlijk ook nog een laag onder doen en dat is de zogenoemde kruidlaag. Denk hierbij aan: marjolein, vinca etc. Dit zijn natuurlijk maar wat ideeën, ik wil er alleen mee aangeven hoe je zo een dichte tuin creëert die het hele jaar bloeit en waar je de voordelen van samen planten mee uit kunt halen. 

Voordeel 2: Gunstig voor de dieren

Herbloeiende rozenstruiken zijn gunstig voor de dieren. Je hebt veel nectar en bijen en andere insecten kunnen zich een groot deel van het jaar tot de vorst voeden. Daarnaast verstoppen vogels en egeltjes zich graag onder struiken, het blijft lekker vol bloeiend staan zo. Daarnaast zijn ze wintergroen en heb je nog een groene tuin. 

Voordeel 3: Het geeft energetische rust in je tuin

Daar ik verder kijk dan alleen maar aanleggen, onderhoud en planten, kijk ik ook holistisch. Ik kijk dus ook Feng Shui, technisch  gezien naar de balans van de energiestroom in de tuin. Bloeiende rozen geven veel liefde en kracht aan de tuin. Het oogt fris en daarvoor heeft het een fijne energie. 

Voordeel 4: Je hebt het hele jaar door rozenblaadjes!

Als we naar het holistisch geheel gaan kijken van herbloeiende rozen in je tuin dan is het grote bijkomend voordeel voedsel. Je wilt jezelf natuurlijk ook voeden en rozenblaadjes heb je het hele jaar rond bij herbloeiende rozen. Je kunt hier heerlijke thee mee maken, badzout of andere producten en de rozenbottels nuttigen. Dit is gezond voor vrouwen die zwanger zijn maar ook natuurlijk voor jou. Op deze manier heb je er ook een groot voordeel aan. 

Conclusie: Herbloeiende rozen hebben veel voordelen!

Eigenlijk heb ik niet echt nadelen kunnen ontdekken, rozen zijn gewone fijne bloemen en horen in een tuin vind ik. Het mooiste voordeel vind ik het grootste deel van het jaar: een grote bloemenzee in je tuin. Lees ook hoe je een roos goed plant, zo heb je er nog meer voordeel van als je een doorbloeiende roos plant. Hieronder nog een kleine selectie voordat ik afsluit:

  • Grand Siecle

  • Fellowship

  • Echo

  • Lavender Dream

  • Salammbo

  • Dynastie

Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten, in ieder geval geniet je van rozen in je tuin. Tot snel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *