Inzaaien van voegen in je bestrating!

Tegenwoordig wordt het zelfs gepromoot om zoveel mogelijk tegels uit je tuin te halen. Veel mensen denken ook dat het hebben van tegels in de tuin minder onderhoud is, maar niets is minder waar. Hoe meer je het dicht laat groeien hoe minder onkruid in je tuin. Toch willen mensen vaak een mooie tuin en willen ze tegels. Dit vinden ze praktisch , wat ik me ook wel voor kan stellen. Alleen heb je vaak dan wel invasieve planten tussen je tegels. Wist je dat je dit op kunt lossen door je bestrating in te zaaien. Dit doe je met kleine planten die kruiden en op deze manier houden ze onkruid tussen je voegen meer tegen.

Voordelen van het inzaaien van de voegen in je bestrating:

Hieronder som ik de voordelen van het inzaaien van de voegen in je bestrating op:

  • Minder onkruid
  • Kleurige voegen
  • Meer bijen en andere dieren in de tuin

Hoe zaai je voegen in?

Het is heel belangrijk dat je de voegen vrij maakt en al het wit zand eruit haalt. Daarna is het van belang dat je er wat zwarte grond tussen veegt en daarna zaai je alle spleten netjes in, je doet er nog een laagje zand bovenop en daarna veeg je er nog wat zand overheen. Veel water geven is daarna van groot belang.

Welke planten kun je inzaaien?

Eigenlijk kun je alle planten inzaaien in je voegen die kruipen en laag blijven, maar de volgende zijn erg leuk om in te zaaien:

  • Pinda
  • Tijm
  • Citroentijm
  • Sedum

Conclusie:

Het is best een werkje maar als je eenmaal weet hoe het moet is het erg leuk om je voegen in te voegen. Je kunt ook nog Ajuga inzaaien in de voegen dit is een erg fijne plant die laag blijft en je voegen mooi op vult. Neem er de tijd voor en kijk vooral naar de ligging van de bestrating. Je tuin zal prachtig worden en het resultaat zal lonend zijn. Via deze link kun je prachtige zaadmengsels vinden om te gebruiken voor tussen je voegen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *