Wildpluk smoothie: Spicy Green Seven

Wildplukken; ik word er elke dag vrolijk van, heerlijk er even op uit en genieten van wat moeder natuur ons brengt . Vaak haal ik ook dingen uit mijn wilde groente tuin, daar ik die aangelegd heb. Zo heb ik altijd schone verse wildpluk groente in mijn tuin. Ik ben zelf gek op smoothies, vooral groene smoothies gaan erin. Ik maak er het liefste elke dag een. Het doet mij goed en ik krijg er meer energie van. Zo weet ik ook dat ik elke dag genoeg groente binnen krijg.

Het mooie aan wildpluk is dat het puur natuur is, daarbij is het niet bespoten of gemanipuleerd waardoor er vaak veel extra voedingsstoffen inzitten. Een wilde groente tuin in je tuin is dus zeker aan te raden, er is namelijk veel uit de natuur wat je kunt eten. Dit combineer ik dan met groente en of fruit uit mijn koelkast. Vandaag moest de banaan op en had ik zevenblad geoogst in de ochtend. Tijd dus voor een groene zevenblad smoothie met banaan. Ik heb hem wat pittig en medicinaal gemaakt omdat ik verkouden ben. Heb jij griep of een verkoudheid? Of wil je gewoon een pittige gezonde smoor? Probeer dan de Spicy green Seven.

Eigenschappen van zevenblad:

Zevenblad is zeer voedzaam en bevat oa vitamine C, kalium, calcium en magnesium. Je kunt de blaadjes bereiden als spinazie, en gedroogd smaakt het naar peterselie. Ook zijn de blaadjes prima te gebruiken in sla, en je kunt er pesto van maken.

Zevenblad is erg gezond maar wordt helaas gezien als onkruid. Veel mensen willen het altijd weg hebben, maar het is juist een hele dankbare wilde groente om in je tuin te hebben. Bovendien groeit hij bijna het hele jaar. Ik heb hem zelf in mijn wilde groente te tuin gezet en ik hou hem gewoon in de toon. Zevenblad is zeer eiwitrijk en daarom erg goed voor in een groene smoothie. Het helpt tegen jicht en reuma en doet het ook goed bij verkoudheid. Op energetisch gebied werkt zevenblad erg op de blokkades die in je energie zitten. Met regelmaat zevenblad nuttigen zorgt er dus voor dat je energie in je energieveld beter gaat stromen.

Ingrediënten smoothie:

 • 8 stengels met zevenblad (acht stuks dus met zeven blaadjes)
 • 750 ml water
 • 2 bananen
 • 20 rode druiven
 • half sjalotje
 • een stukje geperste gember
 • 1 teentje knoflook
 • 100 gram groene selderij
 • 1 teentje kurkuma
 • Honing naar smaak
 • 20 blaadjes citroenmelisse
 • twee stengeltjes tijm

Was alles goed van te voren en snijdt alles in stukjes. Doe eerst water in de smoothie kan en pers de gember, doe daarna de groene selderij erin en zet de kan met deksel erop op de blender zelf. Zet hem aan en doe er al mixend alle ingrediënten een voor een bij. Laat het 10 min draaien en proef of hij goed is. Hij hoort wat pittig en bitter te smaken , maar ik heb dat graag. Je kunt er naar smaak nog wat honing bij doen. Hij is erg gezond en ik voel me er erg goed bij als ik deze drink .

Werking andere ingrediënten:

Het hoofdbestanddeel is zevenblad, dit omdat het een erg gezond kruid uit eigen tuin is, het wildpluk is en het makkelijk voor handen is. Natuurlijk zijn er nog andere ingrediënten, vooral citroenmelisse kun je in eigen tuin telen en tijm ook. Daarnaast kan groene selderij goed in je moestuin staan.

Citroenmelisse

Citroenmelisse kun je zowel vers als gedroogd eten, het is heerlijk om in je tuin te verbouwen en ook nog eens een makkelijk kruis. In dit artikel heb ik al veel vertelt over citroenmelisse. Het mooie aan dit kruid is dat het erg gezond is maar je op energetisch vlak ook erg in je rust brengt, zeker in combinatie met zevenblad merk ik zelf dat het je meer in je rust zet bij de blokkades die weg gaan. Verder is het antibacterieel en is het goed voor je galblaas in combinatie met zevenblad zorgt het voor een goede vocht afdrijving en balans in je energie en lijf.

Tijm

Thymus vulgaris heeft een antimicrobiële, spasmolytische (ontkrampende) en slijmoplossende werking. Verder heeft echte tijm een anti-inflammatoire en antioxidatieve werking. Daarnaast werkt tijm beschermend en stimulerend op het spijsverteringkanaal.

Gember

Gember is echt een wonder middel het helpt tegen slijm vorming, het is aardend kwa energie vind ik en het is ontstekingsremmend. In combinatie met citroenmelisse en zevenblad is het een gouden driehoek. Het zorgt ervoor dat er geen ontstekingen komen, energetisch en lichamelijk (fysiek) niet.

Conclusie:

Het is geen zoete smoothie maar dat is ook niet echt mijn smaak. Hij heeft veel goede eigenschappen en zorgt er ook voor dat energetisch gezien je energie tot rust komt en wordt opgeschoond. Hij heeft een flinke power boost dus ik zou hem vooral in de ochtend of middag drinken. Geniet van deze wildpluk smoothie en op naar de volgende.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook benieuwd naar meer tuintips en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *